Vakantie Ijsland
IJsland vakantie en reizen

 

KENNISMAKING MET DE WINTER

Vanaf oktober 2014 tot april 2015 is er elke maand een vertrekdag voor deze nieuwe korte reis, die u in staat stelt om op een hele makkelijke manier IJsland in de winter te leren kennen.   In 2016 is deze reis helaas niet beschikbaar.

Prijs vanaf ca. € 1.025 per persoon (afhankelijk van de vluchtprijzen)

 

Probeer eens iets heel anders, IJsland in de winter!   Op deze korte reis krijgt u een beetje inzicht in hoe het leven op IJsland ‘s winters is, maar u hoeft zich geen zorgen te maken over autorijden in de sneeuw of op gladde wegen, want al het transport gebeurt in een bus(je) met chauffeur.   Dus u kunt lekker gaan zitten en genieten van wat er allemaal te zien is.   En u blijft vijf nachten in hetzelfde hotel, dus ook daar kunt u zich lekker installeren, zonder dagelijks met koffers te hoeven sjouwen. 
Het dorp Selfoss heeft zo’n 8000 inwoners, en er zijn restaurants en kroegen binnen loopafstand van het hotel.  Er zijn allerlei winkels en er is ook een zwembad in  het dorp.
Hotel Selfoss is een goed middenklasse hotel, met een uitstekend restaurant, een gezellige  bar en een Spa.   Alle kamers hebben eigen douche & WC, TV, telefoon en internet. 
Deze reis is geschikt voor mensen die een korte indruk van het land willen krijgen zonder meteen een heleboel geld uit te geven, want de prijs voor deze reis is super laag!   Bovendien is het een goede optie voor mensen die misschien al eens ‘s zomers op IJsland geweest zijn, en ook wel eens willen zien hoe het er in de winter uitziet.   En natuurlijk is het voor iedereen een heerlijke korte vakantie om eens even lekker uit te rusten en een heleboel te zien, zonder zelf te hoeven autorijden. 

Hoogtepunten

 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
 • De hoofdstad Reykjavík
 • IJslands  beroemdste hoogtepunten: het hete bronnen gebied van Geysir en de waterval Gullfoss
 • Skógar, waar u de waterval Skógafoss en het interessante Skógar Volksmuseum vindt
VERTREKDAGEN & TIJDEN
Vertrek van Schiphol om ca. 13:20 op zondag, aankomst op Schiphol op de volgende vrijdag om ca. 11:40

Data:
26 -31 oktober
23-28 november
7-14 december
11-16 januari   
8-13 februari
8-13 maart
12-19 april
 
PLAATS VAN VERTREK
U vertrekt van Schiphol, en bij aankomst op het vliegveld in Keflavík wordt u daar door onze vertegenwoordiger opgewacht.   

TIJDSDUUR
5 nachten / 6 dagen

INBEGREPEN
Het reispakket op IJsland bevat de volgende service:
 • 5 overnachtingen in hótel Selfoss, in kamers met eigen douche en toilet.   Ontbijt en diner zijn inbegrepen.
 • Bus transfer van vliegveld Keflavík naar hotel Selfoss
 • Verschillende excursies met Engels sprekende gids:  Naar Geysir en Gullfoss, de beroemde Blauwe Lagune en Reykjavík, een korte tocht door de dorpjes rondom Selfoss, en een tocht langs de zuidkust.   De volgorde en tijdsduur van de excursies kan verschillen en hangt o.a. van het weer af.
 • Bus transfer van hótel Selfoss naar vliegveld Keflavík, ‘s ochtends om ca. 4:00 uur.
NIET INBEGREPEN:
 • Entreegelden voor bv. de Blauwe Lagune (€ 35 per persoon) en musea (ca € 6-10 per museum en per persoon)
 • Lunches

PRIJZEN
De prijs zonder vluchten is als volgt
Per persoon, in tweepersoons kamer  € 620
Extra voor éénpersoons kamer € 125
De prijs voor de vluchten komt hier dan nog bij, maar die verschilt van de ene reis tot de andere, en is ook afhankelijk van wannéér u boekt.  Hoe vroeger u boekt, des te goedkoper zijn de vluchten.   Als richtlijn geldt dat het meestal tussen de € 300 en € 520 per persoon ligt.U kunt de exacte prijs het makkelijkst te weten komen door even contact met ons op te nemen (info@nordictravel.is) en een offerte aan te vragen.

BESCHRIJVING
Dag 1,  zondag: SCHIPHOL-KEFLAVÍK-SELFOSS
U vertrekt vanaf Schiphol  om ca. 13:20 uur, en vliegt naar IJsland, waar u na een vlucht van ca 3 uur om ca. 15:30 locale tijd landt. Onze vertegenwoordiger en de bus wachten daar op u, en als iedereen present vertrekken we voor de rit naar Selfoss, waar we in het hotel inchecken.  Deze rit duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten.

Dag 2, 3, 4 en 5, maandag tot en met donderdag:
U neemt deel aan de volgende excursies:
 
DE GOUDEN CIRKEL  CA. 7 UUR
Een bezoek aan de bekendste hoogtepunten:  De waterval Gullfoss, de hete bronnen bij Geysir, en in de meeste gevallen (indien er niet te veel sneeuw ligt!) het nationale park Þingvellir.
DE BLAUWE LAGUNE & REYKJAVÍK  CA 8 UUR
Een bezoek aan de beroemde Blauwe Lagune, waar u heerlijk in het mineraalrijke, warme water kunt ontspannen.  In de middag volgt een bezoek aan de hoofdstad Reykjavík.
DE DORPJES RONDOM SELFOSS  3-4 UUR
Tijdens deze tocht maken we een bezoekje aan de kleine dorpjes Eyrarbakki en Stokkseyri.   U kunt genieten van het uitzicht over de oceaan, en u krijgt een goede indruk over het leven op het platteland, waar de boerderijen ver uit elkaar liggen.
DE ZUIDKUST CA 8 UUR
Deze tocht gaat langs de kust via de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss helemaal door tot aan Vík.  Als de wegen goed zijn, is het mogelijk om tot bijna aan de rand van de gletsjer Sólheimajökull te rijden om deze van dichtbij te bekijken.   Een andere mogelijkheid is een stop aan het zwarte strand bij Reynisvellir.
Dag 6,  vrijdag SELFOSS-KEFLAVÍK-SCHIPHOL
Vanochtend vroeg, rond 4 uur, wordt u teruggebracht naar het vliegveld in Keflavík, voor uw vlucht terug naar Schiphol, die om 7:40 vertrekt.  U komt om 11:40 op Schiphol aan.
 • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
 • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

MEER INFORMATIE
Nordic Travel

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

Facebook
Travel Agency Authorised by Icelandic Tourist Board