Vakantie Ijsland
IJsland vakantie en reizen

INDIVIDUELE REIZEN 

Aurora borealis – noorderlicht op IJsland

7 nachten, vanaf in oktober, november, februari en maart*
* Het is in principe ook mogelijk om deze reis in december of januari te maken, maar omdat heel veel hotels in die tijd gesloten zijn, kunnen we niet garanderen dat u altijd op de beste plaatsen om het Noorderlicht te zien zult logeren.
Prijs vanaf ca. € 995  per persoon
7 nachten, vanaf in oktober, november, februari en maart*

* Het is in principe ook mogelijk om deze reis in december of januari te maken, maar omdat heel veel hotels in die tijd gesloten zijn, kunnen we niet garanderen dat u altijd op de beste plaatsen zult logeren om het Noorderlicht te zien.
 

U kunt hier beneden met onze rekenmachine heel makkelijk een idee krijgen over de prijs voor deze reis!


 

Dit is een reis voor wie het Noorderlicht wil zien.  Daarvoor heb je een donkere hemel nodig, anders zie je het niet, dus dat lukt alleen in de winter.  Je hebt de beste kansen bij helder en koud weer.  Bovendien zie je het natuurlijk véél beter, als er niet al te veel licht om je heen is.   Daarom hebben wij deze reis zo gepland, dat je in kleine hotelletjes, ver van dorpen, steden, verlichte groentekassen  en dergelijke logeert.   Overdag kun je leuke excursies maken en allerlei mooie plaatsen bekijken, en ‘s avonds kun je op zoek naar het Noorderlicht, en als je geluk hebt dan hoef je alleen maar uit het raam van je hotelkamer te kijken.   Overigens moet je bij een reis op IJsland  in de winter  wel op van alles en nog wat voorbereid zijn.  Het kan sneeuwen, er kan een sneeuwstorm zijn, het kan glad zijn.   Maar het kan ook stralend weer zijn, met een kraakheldere hemel en een paar graden vorst.  In elk geval raden wij onze reizigers aan, om voor deze reis een 4x4 auto te huren!
Hoogtepunten (allemaal afhankelijk van het weer en de berijdbaarheid van de wegen!)
 
 • Borgarfjörður  met de Hraunfossar watervallen en IJsland's grootste hete bron
 • Het schiereiland Snæfellsnes met zijn schitterende basalt formaties en de gletsjer Snæfellsjökull
 • IJsland’s meest beroemde hoogtepunten: het hete bronnen gebied van Geysir en de waterval Gullfoss
 • Het Þingvellir nationale park, waar IJsland's oude parlement plaats vond – 
 • De hoofdstad Reykjavík
 • Het schiereiland Reykjanes met de hete bronnen van Krísuvík
 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
 • En nog véél  meer…. Zie de uitgebreide routebeschrijving voorbij de prijstabel.

Practische informatie
 
 • Deze reis kan in feite het hele jaar door gemaakt worden, maar om het Noorderlicht  te zien moet je in de winter komen!  De reis is vooral voor de maanden oktober, november, februari en maart gepland, maar kan in december en januari ook geboekt worden, eventueel met enige afwijkingen in de overnachtingsplaatsen.
 • De reis duurt 8 dagen en 7 nachten, maar kan verlengd of verkort worden volgens uw eigen wensen.
 • In de winter adviseren we een 4x4 auto.
 • U rijdt van 200 tot 300 km per dag, met een totaal van ca. 1.200 km gedurende de week.
 • U blijft twee keer twee  nachten in hetzelfde hotel, dus u hoeft niet elke dag koffers te pakken!
 • Prijzen kunt u hier beneden vinden in een eenvoudig tabelletje, maar verder is het het eenvoudigst om even een vrijblijvende aanvrage in te  sturen, omdat de prijzen voor de hotels anders zijn, dan de normale prijzen waar onze rekenmachine mee werkt!

REKENMACHINE

1. Reispakket
Reispakket:
Datum aankomst op IJsland: Aantal nachten:   7    
2. KAMERS-PERSONEN
éénpersoons kamers
tweepersoons kamers
driepersoons kamers
Categorie:
aantal personen
   
3. AUTO
Auto soort: Klik hier om het autotype te kiezen Aantal autos
4. VLUCHTEN
Vliegveld/Luchtvaartmaatschappij:    
Bereken de prijs
Let op: onze rekenmachine geeft u alleen een aanwijzing voor de prijs, en is geen bindend prijsaanbod. Vooral de prijzen van de vluchten kunnen erg verschillen, en andere factoren, zoals kinderkorting e.d., zijn niet altijd nauwkeurig te berekenen met de rekenmachine. Maar het geeft u een goed idee van wat u kunt verwachten, en wij zullen u met plezier een bindend aanbod sturen als u contact met ons opneemt.

Reisprogramma

LET OP:  U moet er in de winter altijd rekening mee houden dat de omstandigheden miswschien ongunstig zijn, zodat u niet precies volgens het programma kun rijden.
 
Dag 1   NEDERLAND-IJSLAND-REYKJAVÍK
U vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt.   U kunt eventueel de beroemde Blue Lagoon bezoeken, waar het warme water een enorme verscheidenheid van mineralen bevat. Na een verfrissend bad in de bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale, rijdt u naar uw accommodatie in Reykjavík voor de eerste overnachting. 
Mosfellsbær storm 2
Dag 2: BORGARFJÖRÐUR-SNÆFELSNES/MÝRAR
Vanochtend kunt u wat tijd in de hoofdstad doorbrengen.  Er zijn winkels, musea en een heleboel bezienswaardigheden, zoals de grote kerk Hallgrímskirkja, het gebouw Perla waar een koepel op heetwater reservoirs gebouwd is, vanwaar u een fantastisch uitzicht over de stad heeft, en de botanische tuin "Grasagarður".   Er zijn zwembaden, fitness centers, uitzichtpunten, een schaatsbaan en bowling hallen.  U kunt fietsenof paardrijden en in de winter kunt u skieen en schaatsen.  Kortom, er zijn  eindeloze mogelijkheden.  Als u zo ver bent, rijdt u de stad uit, en dan begint het avontuur.  U brengt dan een bezoekje aan de bezienswaardigheden in Borgarfjörður zoals de watervallen Hraunfossar die op mysterieuze wijze uit de lava vallen, het dorp Reykholt waar de 13e eeuwse historicus Snorri Sturluson IJsland's eerste hot-pot bouwde, en de waterrijkste hete bron van het hele land, Deildartunguhver.  Daarna rijdt u verder naar Borgarnes, een dorp waar een bezoek aan het Settlement Museum de moeite waard is, en dan gaat het verder naar  Mýrar of Snæfellsnes voor de overnachting, 
Snorralaug 2
Dag 3: SNÆFELLSNES
Vandaag kunt u een interessante tocht rondom het schiereiland Snæfellsnes maken.  U rijdt eerst langs de zuidzijde van het schiereiland, waar u ook een koude mineralenbron kunt bekijken.  Bij Arnarstapi  vindt u wonderbaarlijke basalt formaties, en daarna  is het de moeite waard om naar het zwarte strand van Djúpalónssandur te wandelen.  Bij goed weer kunt u fantastische uitzichten over de gletsjer Snæfellsjokull hebben.  Dit is ook een oude vulkaan, zoals aan de vele lavavelden rondom de berg goed te zien is.  Hierna rijdt u verder langs de noordkant van het schiereiland, waar zich verschillende vissersdorpjes bevinden.  Een bezoekje aan Stykkishólmur is beslist de moeite waard, voor u terug rijdt naar uw hotel.
Snæfellsjökull 2 kroppaður
Dag 4: SNÆFELLSNES/MÝRAR-ÞINGVELLIR-GEYSIR
Al naar gelang het weer en de begaanbaarheid van de wegen, rijdt u vandaag onder de fjord Hvalfjörður door en dan eventueel naar Þingvellir, waar het oude parlement gehouden werd.  Dit is ook een gebied van grote interesse voor geologen, omdat het precies op de mid-Atlantische rug ligt, waar twee aardkost platen bij elkaar komen.  Van hier gaat u verder naar Laugarvatn, waar een heerlijk spa te vinden is waar je in natuurlijk heet water kunt baden.   Daarna gaat u verder naar het Geysir gebied, waar de beroemde bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom de lucht in spuit.  Er zijn ook van allerlei kokende en bubbelende bronnen, en er is een interessante tentoonstelling over Geysir.   U overnacht hier.
Árshátið 2010 056
Dag 5:  GULLFOSS-SELJALANDSFOSS-EYJAFJÖLL 
Vanochtend rijdt u eerst verder naar Gullfoss, één van de mooiste en zeker de beroemdste waterval van IJsland.    Daarna gaat u verder naar de zuidkust, tot u bij de ringweg aankomt.  U rijdt nu naar het oosten, en kunt in de dorpjes Hella en Hvolsvöllur onderweg wat rondkijken. In Hvolsvöllur is een interessant museum over de Saga van Njáll, die in dit gebied speelde.  Uw volgende stop maakt u bij Seljalandsfoss.  Deze bijzondere waterval is anders dan de meeste anderen: je kunt er achter langs lopen.   Van daar  rijdt u nog een klein  stukje verder, tot u bij uw hotel aan de voet van de bergen Eyjafjöll uitkomt.
Minniborgir
Dag 6  ZUIDKUST
Vandaag kunt u de mooie plekjes van de zuidkust bezoeken.  Eerst rijdt u naar het gehucht Skógar, waar de waterval Skógafoss een 60 m hoog gordijn van water vormt.  Hier kunt u ook het interessante volksmuseum van Skógar bezoeken, en van alles te weten komen over het leven op IJsland in de 19e en vroege 20e eeuw.    De gletsjertong Sólheimajökull staat vervolgens op het programma, want u kunt hier  als er geen sneeuw ligt vrij dicht tot aan de gletsjer rijden, dus u kunt hem van dichtbij bekijken.   Van hier uit kunt u een bezoekje brengen aan het pikzwarte strand bij het dorpje Vík.   Als de wegen goed begaanbaar zijn, en u heeft zin en tijd, is het zelfs mogelijk om van hier via Kirkjubæjarklaustur naar het nationale park Skaftafell, en verder naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón te rijden.   Dit is echter een lange tocht, dus daar moet u wel rekening mee houden.   Tenslotte rijdt u weer terug naar uw hotel.
Paul mars
Dag 7: EYJAFJÖLL-VOGAR
Vandaag rijdt u weer terug richting hoofdstad, en van daar naar het gehucht Vogar.  U kunt kiezen of u via Reykjavík rijdt, om nog wat meer tijd in de stad door te brengen, of via het schiereiland Reykjanes, waar u als de weersomstandigheden gunstig zijn het solfatarengebied van Krísuvík kunt bezoeken.   Daarna bezoekt u het vissersdorp Grindavík waar een leuk visserij museum is,  Op deze route heeft u een andere kans om de Blue Lagoon te bezoeken, als u dit niet al op de eerste dag gedaan heeft.  Uw laatste nacht brengt u in Vogar door, waar u in een paar minuten het dorp uit kunt rijden naar de kust, waar u nog een laatste kans heeft om het Noorderlicht te zien.   
Northern lights kroppað
Dag 8:  KEFLAVÍK-NEDERLAND
Vanochtend vroeg rijdt u terug naar Keflavík ( ca 15 km) voor uw vlucht naar Nederland.
Opmerking:  We behouden ons het recht voor, om deze reis in omgekeerde volgorde te boeken, als dit beter uitkomt.
 • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
 • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

MEER INFORMATIE
Nordic Travel

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

Facebook
Travel Agency Authorised by Icelandic Tourist Board