Vakantie Ijsland
IJsland vakantie en reizen

Boekingen en voorwaarden in het kort

HOE BOEKT U BIJ NORDIC TRAVEL?
Telefonisch: U kunt ons gratis bellen op nummer 020- 2623646.   Dit nummer is echter alleen op bepaalde tijden open (deze tijden kunt u zien aan de rechterkant van deze website), omdat we ook tijd nodig hebben om de boekingen te verwerken en dat gaat veel sneller en efficienter als we een deel van de dag zonder onderbrekingen kunnen doorwerken. 
Per e-mail: U kunt eenvoudig een mailtje sturen aan info@nordictravel.is, en uw wensen aan ons sturen, of alles vragen wat u maar weten wilt!
Via de website:  U kunt ons een vrijblijvende aanvraag of een bindende boeking sturen.  Kies uw data, het soort reis, het soort overnachtingen en het type auto wat u wilt huren, voeg er eventueel excursies aan toe, het gaat eigenlijk allemaal vanzelf. 
Als u ons een aanvrage of een boekings stuurt, krijgt u binnen 2 werkdagen antwoord. 

 
PRIJSWIJZIGINGEN
We doen ons uiterste best om correcte prijzen op onze website te publiceren, maar als gevolg van wijzigingen in inkoop-prijzen, wisselkoersen en belastingen kunnen de prijzen veranderen.  Nordic Travel behoudt zich het recht voor om de prijzen op de website te veranderen naar behoefte.   Nadat Nordic Travel echter een bindend aanbod gedaan heeft, blijft dat aanbod geldig voor de daarin genoemde periode.
 
BETALING
Nadat wij van onze kant uw boeking hebben bevestigd, zullen we u verzoeken om een aanbetaling te doen, en op zijn laatst 8 weken vóór uw vertrek naar IJsland verwachten we een volledige betaling, waarna wij u alle reisdocumenten sturen.  U kunt ons betalen door overschrijving op ons banknummer (wat wij u natuurlijk met de faktuur mee sturen) of via een kredietkaart.  In dat geval zullen we u instructies geven hoe u ons het nummer van uw kaart op een veilige manier kunt laten weten.  Er zijn geen extra kosten voor een banktransfer.  Maar als u met een Visa, MasterCard of American Express creditcard wilt betalen, moeten we 3% service kosten berekenen, die aan de uiteindelijke rekening zullen worden toegevoegd.
DOCUMENTATIE
Zodra uw hele reis betaald is, sturen wij u de volgende documentatie:
 • Een uitgebreide routebeschrijving in het Nederlands, waar uw hotels met naam, adres, telefoonnummer en een klein kaartje op vermeld staan, en waarin u kunt lezen hoe u het beste kunt rijden, en wat u allemaal onderweg kunt gaan doen en bekijken.
 • Een boekje met vouchers voor alles wat u geboekt heeft
 • Tips over de autohuur en eventueel andere informatie als dat nodig is.
 • Een kwittantie dat uw reis betaald is.
 • Een gratis kaart van Reykjavík en een gratis kaart van IJsland.
VERANDERINGEN
Tot aan 32 dagen vóór het begin van uw reis kunt u veranderingen in uw boeking maken.   Dit kost, per verandering (zoals bv. één hotel, één excursie, één persoon die in plaats van iemand anders mee komt, etc) € 25.  Als u dus voor 3 nachten de hotels wilt veranderen, betaalt u 3 x € 25 = € 75.
Als u later dan 32 dagen vóór het begin van uw reis nog iets wilt veranderen, kan dit alleen door de diensten die veranderd worden te annuleren, met de daarbij behorende kosten.
 
ANNULERINGSKOSTEN
Als vluchten geannuleerd worden, zijn de annuleringskosten in sommige gevallen 100%.  We berekenen de kosten die de luchtvaartmaatschappijen ons berekenen. 
 • Vroeger dan 5 weken vóór het begin van de reis: 10% van de totale reiskosten behalve de vluchten, en tot aan 100% voor de vluchten
 • Later dan 5 weken maar vroeger dan 3 weken vóór het begin van de reis: 25% van de totale reiskosten behalve de vluchten, en tot aan 100% voor de vluchten
 • Later dan 3 weken maar vroeger dan 3 dagen vóór het begin van de reis: 50% van de totale reiskosten behalve de vluchten, en tot aan 100% voor de vluchten
 • Later dan 3 dagen vóór het begin van de reis: 100% van de totale reiskosten
U kunt bij ons een annuleringsverzekering afsluiten die het mogelijk maakt om uw reis af te zeggen tot 3 dagen vóór het begin van uw reis.

 

KINDERKORTING
Als kinderen in een eigen kamer slapen, betalen ze gewoon de volle prijs.
Voor 1 kind van 0 tot 5 jaar dat bij de ouders op de kamer slaapt, betaalt u niets, dat is gratis.
Voor 1 kind van 6 tot 11 jaar, dat bij de ouders op de kamer slaapt, krijgt u 50% korting
Voorbeelden:
 • Als 2 volwassenen en 2 kinderen (6-11) samen een kamer delen, beschouwen we dit als een driepersoons kamer plus één kind dat 50% korting krijgt. Als één van de kinderen niet ouder dan vijf is, beschouwen we het als een driepersoons kamer, en het jongste kind is gratis.
 • Voor 1 volwassene met 1 kind (6-11), is er geen korting, omdat een tweepersoons kamer goedkoper uitvalt dan 1½ éénpersoons kamer.  Als het kind niet ouder dan vijf jaar is, betaalt de volwassene voor een éénpersoons kamer en is het kind gratis.
 • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
 • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

MEER INFORMATIE
Nordic Travel

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

Facebook
Travel Agency Authorised by Icelandic Tourist Board