Vakantie Ijsland
IJsland vakantie en reizen

 

DE AANTREKKINGSKRACHT VAN IJSLAND

GROEPSREIS VAN 1 WEEK

Ook in 2017 organiseren we weer een fantastische groepsreis rondom IJsland, en wel van 24 juni tot 1 juli met Nederlands sprekende gids.   U kunt nu al boeken!

 

Prijs  € 2.450 per persoon voor wie vóór 30 april 2017 boekt.   Daarna kunnen de vluchten iets duurder worden.

Voor wie zich altijd al heeft afgevraagd, waar die enorme attractie die IJsland schijnt te hebben nou eigenlijk in zit, is dit de ideale vakantie.  In deze compacte reis krijgt u ongelofelijk veel van IJsland te zien, in een relatief korte tijd.  En het is geen massa-toerisme, want in onze groepen boeken we maximaal 26 personen.    Dat is ook wel nodig, want het tempo van deze reis ligt vrij hoog, er is enorm veel te zien en te doen elke dag, dus dit is echt een reis voor wie zo veel mogelijk wil zien, in een relatief korte tijd.   Onderweg bezoeken we een aantal totaal verschillende musea, zodat u een indruk krijgt over de strijd tegen de erosie, het leven in de buurt van een actieve vulkaan, de geschiedenis, de geologie en de visserij.   Uw gids vertelt u ook van alles over deze, en nog véle andere onderwerpen, zodat u van alles te weten komt over de ijslandse cultuur, het volk, de natuur, de politiek en de economie van dit fascinerende land.   We hebben deze reis eind juni gepland, omdat alles in juli nog veel drukker is en we u de kans willen geven van de natuur te genieten.

 

Hoogtepunten

 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
 • De hoofdstad Reykjavík
 • Het Þingvellir nationale park, waar IJslands oude parlement gehouden werd
 • IJslands  beroemdste hoogtepunten: het hete bronnen gebied van Geysir en de waterval Gullfoss
 • Tentoonstellingen over erosie, vulkaanuitbarstingen, geschiedenis, ....
 • Skógar, waar u de waterval Skógafoss en het interessante Skógar Volksmuseum vindt
 • Het Skaftafell nationale park en de waterval Svartifoss
 • Het gletsjermeer Jökulsárlón met de ronddrijvende ijsbergen
 • Egilsstaðir en de Oostfjorden.
 • Dettifoss, Europa's krachtigste waterval
 • Het meer Mývatn met al zijn natuurwonderen, zoals het Dimmuborgir lava-labyrinth en de solfataren van Námaskarð
 • Akureyri, de kleine maar charmante "Hoofdstad van het Noorden"
 • Een walvissafari
 • Borgarfjörður  met de Hraunfossar watervallen en IJslands grootste hete bron
 • En nog véél  meer….

VERTREKDAGEN & TIJDEN
24 juni 2017, vertrek van Schiphol om ca. 12:35, aankomst op Schiphol een week later om ca. 11:35

PLAATS VAN VERTREK
U vertrekt van Schiphol, en bij aankomst op het vliegveld in Keflavík wordt u daar door uw gids opgewacht.    U kunt eventueel ook vanaf Brussel vliegen, tegen meerprijs.

TIJDSDUUR
7 nachten / 8 dagen

PRIJZEN
Per persoon, in tweepersoons kamer  € 2.450
Extra voor éénpersoons kamer € 520
Meerprijs voor vluchten vanuit Brussel:  Ca € 150 per persoon
extra, maar hoe eerder u boekt, des te goedkoper zijn de vluchten!    U kunt de exacte prijs het makkelijkst te weten komen door even contact met ons op te nemen (info@nordictravel.is).

INBEGREPEN
Vlucht Amsterdam-Keflavík-Amsterdam met WOW (1 koffer per persoon inbegrepen), bustocht met Nederlands sprekende gids, 6½ dag, met 7 overnachtingen in kamers met douche/wc en ontbijt.  5 diners (diners op de eerste en laatste dag niet inbegrepen), bezoek aan de 4 genoemde musea/tentoonstellingen, bootocht op de gletsjerlagune Jökulsárlón (ca 40 min.), walvissafari boottocht, entrée in de Blauwe Lagune, bus transfer terug naar het vliegveld.

BESCHRIJVING
Dag 1, zaterdag: SCHIPHOL-KEFLAVÍK-BLUE LAGOON-REYKJAVÍK

U vertrekt vanaf Schiphol  om ca. 12:35 uur, en vliegt naar IJsland, waar u na een vlucht van bijna 3 uur om ca. 13:50 locale tijd landt. Uw gids en de bus wachten daar op u, en als iedereen present is   brengen we een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon.    Dit schitterende blauwe meer is gevuld met het overgebleven hete water van de geothermische hitte-uitwisselings-centrale van Svartsengi.   Hier kunt u een verfrissende duik nemen.   Daarna  rijden we direct naar Reykjavík, waar we in het hotel inchecken.
Dag 2, zondag: REYKJAVÍK-ÞINGVELLIR-GEYSIR-GULLFOSS-SKÓGAR
De reis begint 's ochtends en de bus rijdt meteen de stad uit, via het dorpje Mosfellsbær naar het uitzichtspunt van Þingvellir.  Een klein stukje verder kan een andere stop gemaakt worden om Þingvellir beter te bekijken.   We zien de plaats waar het oude parlement werd gesticht, in het jaar 930, en gehouden tot het einde van de 18e eeuw. Dit was echter een openlucht parlement, dus er zijn geen oude gebouwen, maar je kunt de plaats nog zien, waar de mensen bij elkaar kwamen. Dit gebied is ook bekend voor de interessante geologie (er zijn veel scheuren in de bodem) en voor zijn natuurlijke schoonheid.   Na ons bezoek aan Þingvellir gaat het verder naar het oosten, en de volgende stop is in het dorpje Laugarvatn.  In Laugarvatn is er een heleboel geothermisch water in de bodem. Mensen maken hier gebruik van, en er is een Spa en er zijn veel groentekwekers.  Vanuit Laugarvatn gaat het verder, tot we Geysir bereiken.   We nemen vanzelfsprekend goed de tijd om alle borrelende en kokende bronnen te zien, waaronder natuurlijk de befaamde bron Strokkur die ongeveer elke 5 minuten een zuil kokend water de lucht in spuit.  Er is ook een restaurant en een cafeteria, en in hetzelfde gebouw als het cafetaria is ook een winkel en een tentoonstelling over Geysir en hete bronnen.  Van hier gaat het verder naar IJsland’s beroemdste waterval Gullfoss.  U kunt deze van verschillende gezichtspunten bekijken.  U ziet hem al vanaf de parkeerplaats maar u kunt een pad naar beneden, tot vlak bij de waterval volgen of u kunt de trap vanaf de parkeerplaats opklimmen.  Vanaf Gullfoss gaan we verder naar de kloof Brúarhlöð, waar de rivier Hvítá door stroomt.   Van daar rijden we via het dorp Flúðir  naar het dorpje Hella, en dan bezoeken we, vlak bij Hella, een tentoonstelling over de erosie die op IJsland door de eeuwen heen zo'n grote schade aan de vegetatie gedaan heeft, en over de strijd die de mensen hiertegen aangebonden hebben.  Verder gaat het over de gletsjerrivier Markarfljót en  dan komen we bij de volgende stop: Seljalandsfoss: een mooie waterval met een speciale toegift: je kunt er achter langs lopen!  Je wordt wel nat, maar het is de moeite waard!   Hierna maken we een korte stop bij het museum over de vulkaanuitbarsting in Eyjafjallajökull in 2010.   Vervolgens komen we in het mini-dorpje Skógar aan, waar we Skógafoss bezoeken: een 60 m hoge waterval. U kunt hem niet missen, u ziet hem al vanaf de hoofdweg aan de linkerkant.  (Afhankelijk van de omstandigheden kan het bezoek aan Skógafoss eventueel naar de volgende dag verschoven worden)  We overnachten in dit gebied.
 
Dag 3, maandag   SKÓGAR-SKAFTAFELL-BREIÐDALSVÍK
Vandaag beginnen we onze lange tocht langs de zuidkust en we vertrekken vroeg.   We rijden eerst naar Dyrhólaey, een grote vogelrots.  We volgen een steil weggetje met haarspeldbochten, maar bovenaan is een parkeerplaats van waaruit u een wandelingetje over de rots kunt maken en de papegaaiduikers van heel dichtbij kunt zien.   Tenslotte komen we in het dorpje Vík, en van daar gaat het verder over de grote zandvlakte Mýrdalssandur, aan de voet van de gletsjer Mýrdalsjökull, en daarna door het lavaveld Eldhraun (ontstaan bij een vulkaanuitbarsting in 1783), totdat we in Kirkjubæjarklaustur aankomen.  Vanaf dit dorpje gaat het weer verder naar het oosten.   We maken een stop bij Dverghamrar: prachtige basaltzuilen.  Om ze te zien moeten we een trappetje over de omheining beklimmen, en daarna een  voetpad volgen dat in een rondje langs de zuilen ligt.   Tenslotte rijden we verder naar Skaftafell over de zwarte zandvlakte Skeiðarársandur, die ontstaan is door grote overstromingen die door vulkaanuitbarstingen onder de gletsjer Vatnajökull veroorzaakt werden. Nadat we over IJsland’s langste brug (904 m) gereden zijn, komen we bij het Skaftafell Nationaal Park aan.   Het is een mogelijkheid om een wandeling naar Svartifoss maken, of anders in de richting van de gletsjertong Skaftafellsjökull.     Maar de dag is nog niet voorbij, want hierna rijden we verder naar het ijsbergen-meer Jökulsárlón, waar we een korte tocht in een amfibievaartuig maken, op het meer, om de ijsbergen die van de gletsjertong afgebroken zijn van dichtbij te zien.   Hier vandaan  rijden we naar het dorpje Höfn, het belangrijkste dorpje van dit gebied, met een vrij grote haven.   We nemen daar een kijkje, en rijden dan verder.  Vanuit Höfn ligt de weg door een tunnel onder de pas Almannaskarð door naar het gebied Lón, met zijn kleurrijke bergen. Aan de andere kant van de tunnel kunnen we misschien naar een uitzichtpunt rijden, vanwaar u in goed weer een schitterend uitzicht heeft over de gletsjer Vatnajökull. 
Dan komen we door het Lón gebied, langs de fjord Lónsfjörður, en daarna langs de imposante hellingen van Hvalnes. Vervolgens rijden we langs de fjorden Álftafjörður en Hamarsfjörður totdat we in ons overnachtingsoord aankomen, in het piepkleine dorpje Breiðdalsvík.
 
DAG 4, dinsdag    BREIÐDALSVÍK-EGILSSTAÐIR-DETTIFOSS-SKÚLAGARÐUR
Vanuit Breiðdalsvík rijden we naar het dorpje Stöðvarfjörður, waar we een bezoekje brengen aan Petra’s Stenenverzameling. Petra was een oudere dame, die haar hele leven stenen verzameld heeft, en daar zowel haar huis als haar tuin mee gevuld heeft. Dit kleine museum is een hele bijzondere belevenis.  Vanaf Stöðvarfjörður rijden we weer verder naar het noorden naar de volgende fjord, Fáskrúðsfjörður.  Er is ook een dorpje in deze fjord, dat vaak ook Fáskrúðsfjörður genoemd wordt, ook al is de officiële naam Búðir. Ongeveer een eeuw geleden waren er veel Franse vissers in dit gebied.   Vervolgens rijden we door een tunnel naar de volgende fjord, Reyðarfjörður, waar we ook het gelijknamige dorp vinden.  In deze fjord is een grote aluminium fabriek gebouwd, waarvoor de benodigde electriciteit in het hoogland is opgewekt d.m.v. een stuwmeer. Vanuit Reyðarfjörður rijden we over een mooie bergpas die Fagridalur heet naar  Egilsstaðir.  Vanuit Egilsstaðir  rijden we naar het noordenwesten, kruisen de rivier Jökulsá á Brú, een gletsjerrivier, en gaan dan verder via het dal Jökuldalur naar de hoogvlakte Jökuldalsheiði.  De eerste astronauten hebben, voordat ze naar de maan vertrokken, in de Ódáðahraun lavavelden ten zuiden van waar u nu rijdt, geoefend.   Verder gaat het door een onbewoond gebied en daarna over een vrij hobbelige weg naar Dettifoss,  Europa’s waterrijkste waterval.  Om deze waterval te bekijken, moet u een rotsig pad aflopen, de kloof in.  Dit duurt ongeveer 15 minuten.  Het duurt ook een tijdje om deze imposante waterval te bekijken, en natuurlijk moet u daarna weer teruglopen naar de parkeerplaats.  Vanaf Dettifoss gaan we weer verder naar het noorden, naar Ásbyrgi, een hoefijzervormige rotskloof, waar ´je in kunt rijden. Hier kunnen we  een korte wandeling maken door het kleine bosje, dat in de beschutting van de 100 m hoge rotswanden goed gedijt.  Van hier rijden we direct naar onze overnachtingsplaats in het gebied Kelduhverfi
 
Dag 5, woensdag  HÚSAVÍK-MÝVATN-AKUREYRI
Verder gaat het rondom het schiereiland Tjörnes, en tenslotte komen we in het dorp Húsavík, waar een pittoresque haven is.  Vanuit Húsavík  rijden we naar het zuiden, tot we bij het beroemde meer Mývatn aankomen.  Eerst rijden we naar het dorpje Reykjahlíð. Daar zijn cafetarias en wat winkeltjes en er is ook een klein kerkje.  Van daar gaat het nog ietsje verder, naar de Námaskarð solfataren.  Daar zie je kokende modderbronnen.  Het stinkt wel, maar het is fantastisch.  Daarna rijden we verder naar Krafla.  We passeren de electrische centrale Krafla en daarna rijden we naar de krater Víti die in een vulkaanuitbarsting in 1729 ontstaan is.   Hierna rijden we terug naar Reykjahlíð, maar onderweg nemen we een kijkje bij een plaats waar een meer, gevuld met natuurlijk heet bodemwater, tot een soort van zwembad is omgetoverd: het Mývatn natuurbad. (Zwemmen is hier niet inbegrepen).  Een andere mooie plaats is Dimmuborgir. Het is een soort van lava labyrinth met grillige lavaformaties, die beschutting bieden aan de vegetatie.  Hier maken we een korte wandeling.   De laatste stop bij Mývatn is bij  Skútustaðir, waar aan de kant van de weg een aantal pseudo-kraters liggen.  Een wandelingetje hier is ook aan te bevelen, er zijn mooie uitzichten over het meer.  
Hierna verlaten we het meer en rijden verder naar de waterval Goðafoss, de "Waterval van de Goden".  Het is beslist de moeite waard om hier te stoppen, dus we bekijken deze waterval goed!   Van hier gaat het verder naar Akureyri, waar we een korte stadstoer maken van dit belangrijkste stadje van het noorden.   We overnachten in of dicht bij Akureyri.
 
 
Dag 6 donderdag,  AKUREYRI -BORGARFJÖRÐUR-REYKHOLT
Vanuit Akureyri gaat het verder naar het noorden, naar het gehucht Hauganes waar we tijdelijk de bus omruilen voor een boot, om een walvistocht te maken.    Daarna rijden we over de hoogvlakte Öxnadalsheiði naar Varmahlíð in de provincie Skagafjörður.  Dan gaat het verder over de grote weg (die op IJsland toch heel wat minder groot is dan in Nederland!)  door het dal Langidalur naar Blönduós en van daar verder via Laugarbakki naar de provincie Borgarfjörður.   Daar bezoeken we eerst de hete bronnen bij Deildartunguhver de water-rijkste van heel IJsland (180 l / sec, 96°C).  In de late namiddag gaan we ook nog naar de fantastische “Hraunfossar”. Dit zijn watervalletjes die zomaar onder de lava vandaan komen en in de eronder stromende rivier vallen.  Een korte wandeling van daar brengt ons ook nog naar een “gewone” waterval, de Barnafoss.   Tenslotte rijden we we naar het dorp Reykholt waar de 13e eeuwse schrijver Snorri Sturluson (die één versie van de Edda geschreven heeft) woonde, en waar je een soort mini-zwembadje bekijken kunt, dat door Snorri gebouwd is.   We overnachten in Reykholt.
 
Dag 7, vrijdag  REYKHOLT -REYKJAVÍK
Vanochtend rijden we lnaar Reykjavík, waar we een orienterende sightseeing tocht van de stad maken, met korte stops in de binnenstad en bij andere belangrijke punten.   We maken ook een bezoek aan het schitterende Nationale Museum.  De middag staat u ter  vrije beschikking om te winkelen, één van de vele musea te bezoeken, of gewoon wat rond te lopen.  ´s Avonds wordt u dan met de bus naar een hotel op het vliegveld gebracht, voor de laatste overnachting.
 
 
Dag 8, zaterdag REYKJAVÍK-SCHIPHOL
Vanochtend vroeg loopt u de 100m vanaf het hotel naar de vertrekhal, waar u om 4:35 al moet inchecken voor uw vlucht terug naar Schiphol, die om 6:35 vertrekt.  U komt om 11:35 op Schiphol aan.

 
 • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
 • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

MEER INFORMATIE
Nordic Travel

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

Facebook
Travel Agency Authorised by Icelandic Tourist Board