Vakantie Ijsland
IJsland vakantie en reizen

Excursies in Ilulissat

DE EXCURSIES IN GROENLAND ZIJN BEDOELD VOOR MENSEN DIE EEN REIS NAAR GROENLAND BIJ ONS BOEKEN, EN KUNNEN NIET ALLÉÉNSTAAND GEBOEKT WORDEN.
Stadswandeling Ilulissat
Tijdens de wandeling door de stad vertelt uw gids u over de geschiedenis van Ilulissat. We bekijken het oude deel van de stad waar we gebouwen zien van het begin van de Deense handelsperiode. We bekijken de visserijhaven, het oude kerkje en het museum. De tocht duurt ca. 3 uur en kost ca. € 47.
De ijsbergen van Sermermiut
We gaan met de bus totdat de weg ophoudt, en van daar lopen we verder door het gebied rondom de IJsfjord naar Sermermiut, dat op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. Daar zijn nog overblijfselen te zien van drie oude Inuit culturen. Sermermiut is een vruchtbaar dal, dus behalve de enorme ijsbergen kun je hier ook volop van de bloemen genieten. De tocht vindt dagelijks plaats, duurt ca. 3 uur en kost ca. € 47, met versnaperingen inbegrepen.
Jagersnederzetting Rodebay
We gaan met een boot naar de kleine nederzetting Oqaitsut/Rodebay waar zo'n 40 mensen wonen, die volkomen van visserij en jacht afhankelijk zijn. Dit is een totaal andere wereld dan in Ilulissat, dat toch heel dichtbij is. We maken een wandeling door het dorp voordat we in de oude handelspost lunchen. De tocht wordt gemaakt op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag, duurt ongeveer 6 uur en kost ongeveer €182.
Middernachts cruise naar de ijsfjord
De middernachtszon met zijn warme kleuren die in de kolossale ijsbergen weerspiegeld worden, dat is pas een fantastisch gezicht! Vaar tussen de ijsbergen en geniet van een late Martini on "the real rocks"! Het seizoen voor de middernachtszon loopt ongeveer van 22 mei tot 24 juli. Buiten dit seizoen om is deze tocht gewoon een avondtocht met een fraaie zonsondergang. Hij vindt dagelijks plaats, duurt ongeveer 3 uur en kost ca. € 94. Versnaperingen zijn inbegrepen.
Ilulissat Kayak Evening, 3 uur

U peddelt rond in een kayak terwijl u geniet van het onvergetelijke spektakel van de ijsbergen die in het licht van de middernachtszon van de Ilulissat IJsfjord aan komen drijven.  Deze excursie is voor iedereen want het is veilig en makkelijk, en we passen de tocht aan aan de mogelijkheden van de deelnemers.  Maar u moet wel tussen de 1.50 en 2.00 m lang zijn, en in de kayak passen.  Voor mensen met ernstige rug- of schouderproblemen wordt deze tocht niet aanbevolen.  Transfers van en naar het hotel zijn inbegrepen.  Deze excursie duurt 3 uur en kost € 202.

Jagersnederzetting Ilimanaq
Deze boottocht brengt u naar de nederzetting Ilimanaq, vlak naast de Kangia ijsfjord. Ilimanaq heeft een bevolking van ongeveer 80 zielen, die vooral van visserij en jacht leven. Hier zie je een soort van leven dat weinigen onder ons kennen. We maken een wandeling door deze nederzetting en gebruiken daarna een lunch bij een familie in het dorp. Deze tocht vindt plaats op maandag, woensdag en vrijdag, duurt ongeveer 6 uur en kost €182 met de lunch inbegrepen.
Bezoek aan een huis
Bezoek een Groenlandse woning, geniet van het kopje koffie dat traditioneel aan alle bezoekers wordt geserveerd en ontdek van alles over Groenland en de bevolking. Dit duurt 2 uur, en kost ca. € 37.
De kalvende gletsjer Eqi en de Inuit nederzetting Ataa
De Eqi gletsjer is de enige gletsjer in het Ilulissat gebied die regelmatig afkalft. We varen ongeveer een uur langs de 5 km brede gletsjer en hopen dat we een ijsberg zien afbreken, wat een unieke ervaring is. Daarna gaan we verder naar de kleine nederzetting Ataa, dat vroeger een handelspost was. Daar genieten we van een 2-gangen lunch met een glas wijn erbij. Dan is er nog tijd voor een korte wandeling voor we terugkeren naar Ilulissat. Wie goed oplet, heeft de kans op de terugtocht walvissen te zien. Deze tocht vindt dagelijks plaats, duurt 8 uur en kost ca. € 303, met de lunch inbegrepen.
Vistocht
Een boottochtje naar de beste viswateren van het moment, waarschijnlijk naar Bredebugt of naar de monding van de Ilulissat ijsfjord. We genieten van de schitterende omgeving terwijl we wachten tot de vissen bijten. Hopelijk brengen we een goede vangst mee terug, met vissen zoals kabeljouw, heilbot, rode zeebaars en zeewolf. De tocht duurt ca. 4 uur en kost € 168, en lunch is inbegrepen.
De honden voeren
Ilulissat is een gebied waar sleden gebruikt worden en er zijn ongeveer 3.500 honden in de stad, die elke winter voor werk en recreatie gebruikt worden. U kunt deelnemen aan het voederen van een team honden. Je kan 20 hongerige honden zien, voelen, aanraken maar vooral horen! De eigenaar laat zien hoe de slede en de tuigen werken, en vertelt over het leven van een sledehond in Groenland. Trek goede schoenen aan voor deze belevenis. Het duurt ca. 1 uur en kost € 27.
Walvissafari
We gaan met de boot de Disko baai op, op zoek naar walvissen. In de zomer komen Bultruggen vaak naar de Disko baai om daar de lodde te eten, een klein, haringachtig visje. Aangezien de bultruggen beschermd zijn, zijn ze niet bang en je kunt ze vaak van heel dichtbij zien. Maarja, het is geen dierentuin, dus er zijn geen garanties! De tocht duurt ongeveer 5 uur en kost € 135.
Uitzichtvlucht over de Ilulissat ijsfjord
Nu kun je een uitzichtsvlucht maken in een comfortabel en niet lawaaierig vliegtuigje met 5 plaatsen. We vliegen laag, helemaal naar het einde van de Ilulissat ijsfjord. We vliegen over de voorkant van de gletsjer, zo dichtbij als de veiligheid toelaat, en dan gaan we naar de morene die onder water ligt, net voor Ilulissat. Daar heb je een adembenemend gezicht op de enorme ijsbergen en de blauwe meren er bovenop. Iedereen zit bij het raam, en je krijgt gegarandeerd fantastische foto's. Iedereen krijgt ook een speciale koptelefoon om het geluid te dempen. De vlucht duurt 1 uur en het kost € 363.
IJsfjord fototocht
Een andere mogelijkheid is de speciale fotografie-vlucht in een comfortabel en niet lawaaierig vliegtuigje met 5 plaatsen. Deze kortere, onvergetelijke tocht, brengt u in een lage vlucht vlak buiten de stad Ilulissat naar de morene onder water, aan de monding van de Ilulissat ijsfjord. Hier zijn kolossale ijsbergen gestrand op hun weg verder naar de Disko baai. Iedereen zit bij het raam, en je krijgt gegarandeerd fantastische foto's. Iedereen krijgt ook een speciale koptelefoon om het geluid te dempen. De vlucht duurt 35 minuten en kost € 242.
Noordelijke gletsjer fototocht
Tenslotte kun je ook een foto-vlucht maken, in een comfortabel en niet lawaaierig vliegtuigje met 5 plaatsen, naar de morene onder water in de monding van de Ilulissat ijsfjord, waarna we verder vliegen naar de noordelijke gletsjer, ca. 30 km ten noorden van het stadje Ilulissat. Iedereen zit bij het raam, en je krijgt gegarandeerd fantastische foto's. Iedereen krijgt ook een speciale koptelefoon om het geluid te dempen. Deze vlucht duurt 40 minuten en kost € 295.
Rodebay Kayak Masterclass
Dit is een unieke kans om te leren hoe je in een kayak moet varen, met een plaatselijks instructeur. De kayak is al eeuwen lang een vitaal element voor de jacht in het Arctische gebied. Deze tocht geeft u de kans om net als een Inuit jager tussen de ijsbergen door te varen. De tocht is geschikt voor beginners en alle benodigdheden zijn inbegrepen. De boot transfer van en naar Ilulissat en de lunch zijn inbegrepen. De tocht duurt 6 uur en kost € 404.
Wandeling langs de Cecily route.
We rijden naar het einde van de weg, bij het vliegveld, en van daar maken we een fantastische wandeling langs de kust, waarbij we de verschillende planten ontdekken die daar in verschillende seizoenen groeien. De gids geeft informatie over deze route die ook voor hondensleden gebruikt wordt en van Ilulissat naar Rodebay (ook Cecily genoemd) ligt.  Er wordt ook verteld over het Disko Bay gebied, en misschien hoort u ook nog één of twee oude volksverhalen.  Maar je moet ook van de stilte genieten.  Afhankelijk van het weer lopen we hopelijk door naar Bredebugt, waar de plaatselijke bewoners hun zomerhuisjes hebben.   Goede wandelschoenen en muggennetten zworden aabevolen.  De wandeling duurt 5-6 uur en kost ca. € 135
  • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
  • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

MEER INFORMATIE
Nordic Travel

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

Facebook
Travel Agency Authorised by Icelandic Tourist Board