Vakantie Ijsland
IJsland vakantie en reizen

INDIVIDUELE REIZEN 

ZUID IJSLAND VOOR WINTERGENIETERS, 7 nachten, 8 dagen

7 nachten, het hele jaar, maar vooral in de winter. 

 

Voor het hoogseizoen is een andere versie van deze reis beschikbaar

 

U kunt hier beneden met onze rekenmachine heel makkelijk een idee krijgen over de prijs voor deze reis!

Deze reis is speciaal ontworpen voor mensen die goed de tijd willen nemen om van alles te genieten, en die veel schitterende plaatsen willen bezoeken zonder haast te maken.  Het tempo is rustig, zodat u de gelegenheid heeft om eventueel dagtochten om te wisselen als het weer wat tegen zit.  De reis gaat naar het westen, waarbij de provincie Borgarfjörður en het schiereiland Snæfellsnes aan de orde komen.  Natuurlijk staan ook de  belangrijkste attracties van IJsland, Geysir, Gullfoss en het nationale park Þingvellir, op het programma en u heeft goed de tijd om de hoofdstad en het schiereiland Reykjanes te bekijken.  

 

Hoogtepunten

 • Borgarfjörður  met de Hraunfossar watervallen en IJslands grootste hete bron
 • Het schiereiland Snæfellsnes met de vogelrotsen bij Arnarstapi, schitterende basalt formaties en de gletsjer Snæfellsjökull
 • IJslands meest beroemde hoogtepunten: het hete bronnen gebied van Geysir en de waterval Gullfoss
 • Het Þingvellir nationale park, waar IJslands oude parlement plaats vond
 • De hoofdstad Reykjavík
 • Het schiereiland Reykjanes met de hete bronnen van Krísuvík
 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
 • En nog véél  meer….  Zie de uitgebreide routebeschrijving voorbij de rekenmachine.

Practische informatie

 • Deze reis kan het hele jaar door gemaakt worden, maar is speciaal ontworpen voor de wintermaanden, vanaf oktober tot april.
 • De reis duurt 8 dagen en 7 nachten, maar kan verlengd of verkort worden volgens uw eigen wensen.
 • De reis kan gedaan worden in elk type auto, maar in de winter adviseren we een 4x4 auto.
 • U rijdt van 200 tot 300 km per dag, met een totaal van ca. 1.200 km gedurende de week.
 • U blijft altijd 2 of 3  nachten in hetzelfde hotel, dus u hoeft niet elke dag koffers te pakken!
 • Om prijzen te vinden, kunt u onze rekenmachine gebruiken. Daar kunt u de prijzen voor het pakket van uw keuze op eenvoudige wijze vinden, zonder dat u hoeft te boeken.

REKENMACHINE

1. Reispakket
Reispakket:
Datum aankomst op IJsland: Aantal nachten:   7    
2. KAMERS-PERSONEN
éénpersoons kamers
tweepersoons kamers
driepersoons kamers
Categorie:
aantal personen
   
3. AUTO
Auto soort: Klik hier om het autotype te kiezen Aantal autos
4. VLUCHTEN
Vliegveld/Luchtvaartmaatschappij:    
Bereken de prijs
Let op: onze rekenmachine geeft u alleen een aanwijzing voor de prijs, en is geen bindend prijsaanbod. Vooral de prijzen van de vluchten kunnen erg verschillen, en andere factoren, zoals kinderkorting e.d., zijn niet altijd nauwkeurig te berekenen met de rekenmachine. Maar het geeft u een goed idee van wat u kunt verwachten, en wij zullen u met plezier een bindend aanbod sturen als u contact met ons opneemt.

Reisprogramma

Dag 1 (donderdag of zondag) NEDERLAND-IJSLAND-SELFOSS
U vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt. Daarna gaat u van start, en rijdt u eerst naar Reykjavík, waar u eventueel nog wat inkopen kunt doen. Daarna rijdt u naar uw hotel in Selfoss.
Dag 1 (donderdag of zondag) NEDERLAND-IJSLAND-SELFOSS
Dag 2: GEYSIR-GULLFOSS-ÞINGVELLIR
Vandaag rijdt u naar de hoogtepunten van IJsland en u begint bij het Geysir gebied, waar de beroemde bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom de lucht in spuit. Er zijn ook van allerlei kokende en bubbelende bronnen, en er is een interessante tentoonstelling over Geysir. Hierna rijdt u verder naar Gullfoss, één van de mooiste en zeker de beroemdste waterval van IJsland. Van daar rijdt u naar het nationale park Þingvellir, waar het oude parlement gehouden werd. Dit is ook een gebied van grote interesse voor geologen, omdat het precies op de mid-Atlantische rug ligt, waar twee aardkost platen bij elkaar komen. U kunt wandelen door één van de grote spleten die zo karakteristiek zijn voor dit gebied. Hierna rijdt u terug naar uw hotel in Selfoss
Dag 2: GEYSIR-GULLFOSS-ÞINGVELLIR
Dag 3: ÞJÓRSÁRDALUR OF ZUIDKUST
Vandaag heeft u een keuze, al naar gelang het weer en de begaanbaarheid van de wegen. U kunt een tocht naar Þjórsárdalur ondernemen: Eerst rijdt u door het gebied Landsveit, langs de vulkaan Hekla. U kunt in deze streek goed zien dat Hekla een actieve vulkaan is, er zijn allerlei soorten lava en vulkanische as te zien, die van verschillende uitbraken dateren. Daarna is Háifoss aan de beurt. Om deze waterval, IJslands op twee na hoogste, te zien, moet u een stuk over een hobbelig weggetje rijden, maar het is absoluut de moeite waard. Hierna kunt u de liefelijke valley Gjáin bezoeken, en de ruine van een boerderij die in 1104 door een uitbarsting van Hekla verwoest werd. Tenslotte is er de tweeling-waterval Hjálp en dan rijdt u verder door het dal Þjórsárdalur en terug naar uw hotel. Als u liever de zuidkust volgt, rijdt u naar het oosten, en uw eerste stop maakt u bij Seljalandsfoss. Deze bijzondere waterval is anders dan de meeste andere: je kunt er achter langs lopen. Hierna rijdt u naar het gehucht Skógar, waar de waterval Skógafoss een 60 m hoog gordijn van water vormt. Hier kunt u ook het interessante volksmuseum van Skógar bezoeken, en van alles te weten komen over het leven op IJsland in de 19e en vroege 20e eeuw. De gletsjertong Sólheimajökull staat vervolgens op het programma, want u kunt hier vrij dicht tot aan de gletsjer rijden, dus u kunt hem van dichtbij bekijken. Van hier uit rijdt u weer terug naar uw hotel.
Dag 3: ÞJÓRSÁRDALUR OF ZUIDKUST
Dag 4: REYKJANES-KRÍSUVÍK-BLUE LAGOON-BORGARNES
Vandaag is het leuk om een excursie naar Reykjanes te maken, met een bezoekje aan de kokende modderpoelen van Krísuvík. Daarna bezoekt u het vissersdorp Grindavík waar een leuk visserijmuseum is. Het hoogtepunt van deze tocht is een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon, een meer gevuld met natuurlijk warm water, rijk aan van allerlei mineralen. Een bad in deze bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale is een bijzondere belevenis! Hierna kunt u naar het uiteinde van het schiereiland rijden, waar wat hete bronnen zijn, en een eindje verderop kunt u de "Brug tussen de continenten" bezoeken, een symbolische brug die aangeeft waar ongeveer de europese en amerikaanse aardkorstplaten bij elkaar komen. Tenslotte is het de moeite waard om de kerk van Bessastaðir te bezoeken, voor u naar het Borgarfjörður gebied rijdt voor de volgende twee overnachtingen.
Dag 4: REYKJANES-KRÍSUVÍK-BLUE LAGOON-BORGARNES
Dag 5: SNÆFELLSNES: ARNARSTAPI-DJÚPALÓNSSANDUR-STYKKISHÓLMUR
Vandaag maakt u een interessante tocht rondom het schiereiland Snæfellsnes. Vanuit Borgarnes, een dorp waar een bezoek aan het Settlement Museum de moeite waard is, rijdt u langs de zuidzijde van het schiereiland, waar u ook een koude mineralenbron kunt bekijken. Bij Arnarstapi kunt u in het broedseizoen veel vogels zien, o.a. drieteenmeeuwen en noordse sterns, en ook wonderbaarlijke basalt formaties. Verder gaat het naar het dorpje Hellnar, waar een bezoekerscentrum voor het nationale park van Snæfellsnes is (alleen open in de zomer!).  Dan kunt u een kijkje nemen bij de vogelrots van Þúfubjarg, en daarna is het de moeite waard om naar het zwarte strand van Djúpalónssandur te wandelen. Bij goed weer kunt u fantastische uitzichten over de gletsjer Snæfellsjokull hebben. Dit is ook een oude vulkaan, zoals aan de vele lavavelden rondom de berg goed te zien is. Hierna rijdt u verder langs de noordkant van het schiereiland, waar zich verschillende vissersdorpjes bevinden. Een bezoekje aan Stykkishólmur is beslist de moeite waard, voor u terug rijdt naar uw hotel.
Dag 5: SNÆFELLSNES: ARNARSTAPI-DJÚPALÓNSSANDUR-STYKKISHÓLMUR
Dag 6 HÚSAFELL-HRAUNFOSSAR-REYKHOLT-DEILDARTUNGUHVER-REYKJAVÍK
Vandaag bezoekt u alle bezienswaardigheden in Borgarfjörður zoals het vakantieoord Húsafell waar een heel leuk zwembad is, de watervallen Hraunfossar die op mysterieuze wijze uit de lava vallen, het dorp Reykholt waar de 13e eeuwse historicus Snorri Sturluson IJslands eerste hot-pot bouwde, en de waterrijkste hete bron van het hele land, Deildartunguhver. Daarna rijdt u via de fjord Hvalfjörður fnaar Reykjavík.
Dag 6 HÚSAFELL-HRAUNFOSSAR-REYKHOLT-DEILDARTUNGUHVER-REYKJAVÍK
Dag 7: REYKJAVÍK
Vandaag kunt u de geneugten van Reykjavík uitproberen. Er zijn winkels, musea en een heleboel bezienswaardigheden, zoals de grote kerk Hallgrímskirkja, het gebouw Perla waar een koepel op heetwater reservoirs gebouwd is, vanwaar u een fantastisch uitzicht over de stad heeft, en de botanische tuin "Grasagarður". Er zijn zwembaden, fitness centers, uitzichtpunten, een schaatsbaan en bowling hallen. U kunt fietsen of paardrijden en in de winter kunt u skieen en schaatsen. Kortom, er zijn eindeloze mogelijkheden. Als u in de periode van 9 oktober tot 8 december komt, kunt u ook op het eilandje Viðey Yoko Ono's "Peace Tower" zien, een toren van licht, die in deze periode aan staat. Als u excursies wilt maken, kunt u bij de excursie lijst kijken. Daar bieden we een wijde keuze van bustochten, jeep tochten en nog véél spannender dingen aan. Ga hiervoor naar "Excursies vanuit Reykjavík".
Dag 7: REYKJAVÍK
Dag 8: KEFLAVÍK-NEDERLAND
Vanochtend vroeg rijdt u terug naar Keflavík voor uw vlucht naar Nederland.

Opmerking: We behouden ons het recht voor, om deze reis in omgekeerde volgorde te boeken, als dit beter uitkomt.

 • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
 • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

MEER INFORMATIE
Nordic Travel

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

Facebook
Travel Agency Authorised by Icelandic Tourist Board