Vakantie Ijsland
IJsland vakantie en reizen

Excursies in Narsarsuaq

DE EXCURSIES IN GROENLAND ZIJN BEDOELD VOOR MENSEN DIE EEN REIS NAAR GROENLAND BIJ ONS BOEKEN, EN KUNNEN NIET ALLÉÉNSTAAND GEBOEKT WORDEN.
Erik de Rode's Viking Ruïnes
We varen met de boot de Erik Fjord over, en gaan aan land bij de nederzetting Qassiarsuk, waar schapen gefokt worden. Dit ligt precies op de plaats waar Erik de Rode zich in 985 vestigde en zijn boerderij "Brattahlið" noemde. We bezoeken de ruïne van Eriks boerderij en het kerkje van Þorhildur, de eerste christelijke kerk op het Amerikaanse continent. Deze tocht duurt 3 uur en kost € 81.
Tasiusaq en Kayak varen
We beginnen met een boot transfer van Narsarsuak naar Qassiarsuk, waar we de ruïnes bezoeken. Daarna gaan we met 4x4 voertuigen naar Tasiusaq, waar zeven mensen enorm geisoleerd leven, vlakbij de Sermilik fjord. We lunchen in Tasiusaq en er is wat tijd om op eigen houtje de omgeving te bekijken. Je kunt ook een wandeling maken in dit gebied. In de middag maken we een tocht per kayak in de "IJsbergen Baai". Dit is een 2 uur lange tocht, geschikt voor beginners, tussen de ijsbergen, in één van de veiligste en beste plaatsen van Groenland voor dit soort activiteiten. De tocht duurt in totaal zo'n 8 uur, en lunch is inbegrepen.   Prijs op aanvraag.
Het dorpje Igaliku
We varen met de boot door de met ijs gevulde Erik fjord naar Itilleq waar we aan land gaan, vlakbij sommige van de grootste landbouwvelden van zuid Groenland. We lopen 3 km (transport kan geregeld worden, tegen betaling) naar Igaliku – een prachtig dorpje waar de ruïnes van de Vikingen Kathedraal en de Bisschops Boerderij zich bevinden. Na de lunch wandelen we door het dorpje en de 3 km terug naar Itilleq, vanwaar we per boot terugvaren naar Narsarsuaq. Deze tocht duurt ongeveer 8 uur en kost € 182. Lunch is inbegrepen.
De Qooroq IJsfjord
De ijskap van Groenland produceert 250 miljoen ton ijs per jaar, in de vorm van afbrekende stukken gletsjer. Dichtbij Narsarsuaq bevindt zich de Qooroq gletsjer, die de fjord vult met prachtige witte en blauwe ijsbergen. We varen tussen de ijsbergen door en gaan zo dicht naar de afkalvende gletsjer toe als mogelijk is. Dan zetten we de motor af, om van de stilte te genieten die alleen door het krakende en brekende ijs verstoord wordt. De tocht duurt 3 uur en kost € 87. Er zijn enige versnaperingen inbegrepen.
Wandeling naar de ijskap
Deze excursie is alleen geschikt voor mensen die minstens 6 km door bergachtig terrein kunnen lopen. We gaan met de bus zo ver als de weg ons brengt, en daarna gaan we te voet verder door het "Bloemendal" waar we de kleurrijke arctische flora kunnen bekijken. We lunchen op de top van een 300m hoge berg, van waar we een fantastisch uitzicht over de gletsjer en de ijskap hebben. Deelnemers die goed in vorm zijn, kunnen naar beneden lopen en de ijskap zelfs aanraken. De tocht duurt 8 uur en kost € 101, met de lunch inbegrepen.
Korte wandeling naar de rand
We gaan met de bus naar het begin van de heuvelrug. Daar vinden we een enorme varieteit van bloemen en planten. Vanaf de top krijg je een verbazend uitzicht over het "Bloemendal", de rivier, de fjord en de Narsarsuaq gletsjer. Deze tocht duurt 3 uur en kost  € 54.
  • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
  • FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN
FANTASTISCHE GROEPSREIS EN GOEDKOPE WINTERREIZEN

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

MEER INFORMATIE
Nordic Travel

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
U kunt ons op dit Nederlandse nummer GRATIS bellen.
Deze telefoonlijn is geopend op werkdagen van 11:00 tot 15:00 uur, Nederlandse tijd.
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland
Tel 0202623646
info@nordictravel.is

Facebook
Travel Agency Authorised by Icelandic Tourist Board